måndag 14 december 2009

Voila! Kanderad ingefära!

Du behöver:
ca 500g färsk ingefära
1 dl vatten
5 dl strösocker + ca 3 dl till garnering

*Skala ingefäran och skär i tunna strimlor.
* Koka strimlorna i ca 30 minuter. Slå bort vattnet och låt dem svalna.
*Häll i nytt vatten i kastrullen. Tillsätt samma mängd socker som ingefära.
*Koka upp under omrörning. Sjud tills sockerlagen nästan kokat in helt och ingefäran blivit lite genomskinlig.
*Lägg socker på en tallrik. Lyft upp strimlorna ur sockerlagen och vänd dem i sockret.
*Låt lufttorka utbredda på papper.
*Förvara i burk med tättslutande lock.

1 kommentar:

Lisa sa...

Ska pröva det första jag gör när jag är klar med den sista långa veckan i skolan. HAr inte riktigt hunnit tänka på julstök än, men jag längtar efter tid till planering och julstök.