I julklapp fick jag många fina saker, bland annat en originalutgåva av Köksalmanack från mitt födelseår. Se vad fint den gör sig i mitt kök bland de andra kokböckerna! Boken är full av smarta tips och jag tänkte dela med mig av några här:
I vintertid:
Levande ljus sprider trevnad och den lyxen (!) skall vi väl unna oss. Men det händer att ljus tappas och går mitt av. Men de går att laga såhär: tryck ihop de båda ändarna och håll dem under en stråle hett vatten. Stearinet smälter samman och fogar samman brottet så att det nästan inte syns.
Lättlagad efterrätt:
Grapefrukthalva med brun farin. Friskt och lättlagat! Dela frukten mitt itu, lägg 1 tsk farinsocker på varje halva och servera genast.
Gå-bort-present:
En plastpåse med nässlor, för värdarna att koka soppa på.
Billig och god nyårssupé (från någon av mina syskons almanacka):
Återanvänd det som är kvar av julskinkan och gör en ny rätt av den.
Nog för att det är finanskris men såhär krisigt är det väl inte? Skulle vilja se dem som på nyårsafton bjuder vännerna på en pastasås med gammal julskinka i! Och de vännerna som har med sig en fryspåse med nässlor i present! Grapefrukt bjuder jag gärna på men då får gästerna lov att stanna till frukost.
Tack farmor för den mest genomtänkta och genomarbetade presenten! Att du har haft den ståendes i nästan 30 år!
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar