onsdag 23 april 2008

resumé måndag

Dagen blev faktiskt himla bra! Jag var ju lite skeptisk innan men som av ett under var vi alla 3 glada på morgonen. Faktiskt en mysig morgon om än snortidig. Kom iväg i god tid och allt flöt på. Kanske var det det som gjorde att min jobbdag också blev kanon.

På kvällen var vi trötta och hungriga allihop. Maken och stora E åkte iväg till hennes fiollektion. Tovan röjde utomhus och jag skulle göra kvällsmat. Det skulle bli falukorv (som maken dissar STORT när den varit fryst, han säger att det kommer fram fettklumpar?) och till det fullkornspasta. Även detta leder till stort missnöje hos de andra 3 i Ninnefamiljen. Jag försöker verkligen göra nyttig mat till dem men det blir bara sura miner.

För att blidka dem och försöka gömma de bruna makaronerna svängde jag ihop en pastagratäng. Gick hemma och myste över min påhittighet. Plockade fram massa goda ingredienser och helt plötsligt var maten inte så nyttig längre.

Resultat:
1 person öste ketchup över men åt iallafall inget för hon var "mätt".
1 person petade bort all majs och mycket annat också, åt några tuggor utan tjafs och åt sedan inget mer.
1 person åt iochförsig rikligt men med sur min och inget cred för att jag slitit med middagen för att det skulle duga samtidigt som jag badade och tvättade håret på Tovan.

Efter det här blev jag rätt irriterad och föreslog att nån annan kan handla för en vecka, planera en varierad matsedel, inte för dyr, att alla ingridienser finns hemma plus att vi även använder det som finns i frys och skafferi sedan tidigare.

Recept på Ninnes improviserade pastagratäng:
Koka valfri pasta enl anvisningarna på paketet. Slå av vattnen och blanda ner 1 burk keso, 1 pkt grädde, 1 burk majs, 1 gul lök (jag brynte löken lite först) och lite passerade tomater/tomatpuré. Krydda med salt, peppar, paprikapulver och 1 krossad vitlöksklyfta. Bred ut i ugnsfastform, strö över riven ost och lite krossade chips. (Det här med chipsen lärde jag mig av Gillian när vi bodde i the manse - goa minnen!) Sen in i ugnen, 200 - 225 grader, tills osten smält och fått fin färg.

Jag tyckte att det var gott!

2 kommentarer:

Tudorienne sa...

Det låter väldigt bra tycker jag. Inte nyttigt, men ändå!

Anonym sa...

Det låter jättegott och verkar mkt kreativt! Men ibland är otack världens lön. Ge inte upp!
Ma