onsdag 19 maj 2010

Suckar åt mig själv

Via Jonna har jag nyligen lärt mig av hennes kloka man att vattenkraft inte alls är speciellt miljövänlig - för vattenlivet och fiskarna och växterna som bor där. Har gått runt och tänkt på det i flera dagar och det är ju solklart såhär "i efterhand". Varför har jag så svårt att tänka själv? Som vanligt har jag tänkt med arslet och inte ifrågasatt alls när media rapporterar om grön energi. Logiken är slående så varför har jag inte räknat ut det?

Det är så jobbigt att vara mig, jag har så lång väg kvar att gå. Jag blir missmodig.

För övrigt längtar jag alltid till Norrland om vårarna. Att få se islossningen någon gång. Stå på en tanig bro med jordens forsande, rytande krafter under sig. Känna våren komma till Norden rent fysiskt. Man har väl varit en lappgumma förr om åren.

2 kommentarer:

Alexandra sa...

Hej Stina! Visst är vattenkraft inte DET bästa som finns! MEN det är mycket bättre än kärnkraft eller kol (då vill jag inte ens tänka på...). Bäst är förstås vindkraft ute på havet men långt ifrån alla länder har möjlighet att sätta upp tillräcklig många vindkraftverk för tillgodose befolkningens behov... Det är en jättesvår fråga där det inte finns DEN lösningen.
Förresten, Niklas tackar för SMS:et! :-)

Ninne sa...

haha, kärnkraft och kol finns inte ens med på listan!