lördag 7 juli 2007

hemresan - suttit på arslet i 17 timmar

Vid lunchtid på hemresedagen får vi reda på att flighten är kraftigt försenad. Maken reagerar blixtsnabbt med att svepa en öl. "Alkoholen hinner försvinna ur kroppen tills vi ska köra från flygplatsen nu ju!"

Av lite oklara anledningar är vi tvungna att checka in bagaget på utsatt tid och man fattar direkt att det kan bli ett evighetsprojekt att komma till Sverige.

Kl 17.10 sitter vi parkerade på våra arslen i bussen som ska ta oss till flygplatsen. Vad vi inte vet är hur många timmar på samma arsle det ska bli innan man kliver innanför sin dörr hemma.
Kl 18.00 anländer till flygplatsen
Kl 18.00 - 19.00 sitter och väntar medans släkten checkar in en herrans massa väskor (de har inte hajat turisttrickset att slänga sin packning innan man åker hem) samt hämtar fjäskmackor från flygbolaget.
Kl 19.00 - 23.40 häckar på en plaststol utanför gaten. Ett kort avbrott för galen shopping i Tax-freebutiken.
Kl 23.40 - 03.00 Nergosad (arslet än mer mosat) i flygplansstolen. Klämmer min ovanligt långa svåger i sätet bakom när jag försöker sitta skönt (det går inte). Slumrar ändå lite och missar maten. Vi får reda på att: förseningen berott på lite trubbel i Turkiet tidigare idag och de var tvungna att flyga hem några därifrån. *vill inte tänka mer på det*
Tidig incheckning pga på att flygplatspersonalen är så himla busy på fredagar (=de vill hem till fredagsmys) Och att vi tyvärr inte ska landa på Landvetter (där bilen står parkerad) utan på Axamo i Jönköping istället. Nån slags renovering på G på Landvetter. (Hur viktigt är det att jobba med en fredagnatt??)
Kl 03.00 snubblar nerför flygplanstrappan med Tovan halvt sovandes i famnen. Det är KALLT i Sverige! Men lämpligt nog gul o blå i arslet iaf.
Kl 03.01 - 03.30 provar plaststolarna på Axamo.
Kl 03.30 - 05.00 sitter på bussen mellan Axamo och Landvetter. Känns meningsfullt och stimulerande. Och ganska kyligt. Det är tydligen inte läge för shorts, foppadojs och solglajor i Sverige just nu. Systersonen frågar om vi glömt hans storasyster på flygplatsen. Det hade vi inte.
Kl 05.00 - 05.35 Obs! Rumppaus! Vaktar packning och barn (som är så trötta att de håller på att välta på trottoaren) medans herrarna hämtar våra bilar.
Kl 05.35 - 07.00 Sliter på sätet i Volvon.
Kl 07.00 ramlar in hemma hos mamma och pappa.
Kl 07.00 - 08.00 sitter i köket i mitt barndomshem.
Kl 08.00 - 10.00 Volvon igen, men det är jag knappast medveten om. Svimmar typ av i baksätet och vaknar hemma.

Sen undrar maken hur tusan jag pallar att springa runt med smutstvätthögar, snorklar och souvenirer men alltså man har ju lite ass-shaking på agendan efter det här passet på arslet.

Inga kommentarer: